Spring naar content

Ontdek het zwembad van Willemsen Sport

Bas Willemsen Sport

Willemsen Sport heeft veel mogelijkheden voor het zwembad. Wij lichten ze graag toe!

Aqua joggen

Aqua joggen is een vorm van cardio-training waarbij je in het water jogt om de conditie te verbeteren en calorieën te verbranden. Het is laag-impact, wat betekent dat het minder belastend is voor de gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen op het land.

Mbvo

MBVO staat voor “Medische Basis Verzorging Onder Water” en is gericht op het behandelen van specifieke gezondheidsproblemen onder water, zoals astma of COPD.

Aqua aerobic

Aqua aerobic is een vorm van aerobictraining in het water, waarbij oefeningen gedaan worden op muziek. Het is een intensieve training die de conditie kan verbeteren en calorieën kan verbranden.

Therapeutisch zwemmen

Therapeutisch zwemmen is gericht op het behandelen van specifieke gezondheidsproblemen of beperkingen, zoals revalidatie na een ongeval of het verminderen van stress.

Aqua varia

Aqua varia is een afwisselende vorm van zwemmen waarbij verschillende oefeningen en activiteiten gedaan worden, zoals aqua joggen, aqua aerobics en therapeutisch zwemmen.

Funfit

Funfit is een vorm van zwemmen waarbij de nadruk ligt op plezier en het verbeteren van de conditie. Er worden verschillende oefeningen gedaan op muziek en er kan gebruik gemaakt worden van aquatrainingstools.

Zwem je fit

Zwem je fit is een programma waarbij je op een speelse manier de conditie kunt verbeteren door middel van zwemmen. Het kan gericht zijn op het behalen van specifieke doelen, zoals het verminderen van overgewicht of het verbeteren van de uithoudingsvermogen.

Baby/peuter/kleuterzwemmen

Baby/peuter/kleuterzwemmen is gericht op het introduceren van jonge kinderen aan het zwemmen en het ontwikkelen van hun zwemvaardigheden.

Trimzwemmen

Trimzwemmen is een vorm van zwemmen waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de conditie en het behalen van specifieke doelen, zoals het afvallen of het verminderen van stress.

Funzwemmen

Funzwemmen is een vorm van zwemmen waarbij de nadruk ligt op plezier en ontspanning. Er worden vaak verschillende activiteiten en spelletjes gedaan in het water.

 Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen is gericht op het behouden van de conditie tijdens de zwangerschap en het voorbereiden op de bevalling.

Vrijzwemmen

Vrijzwemmen is een tijd waarbij leden van een zwembad vrij kunnen gebruik maken van het zwembad zonder dat er een specifieke activiteit plaatsvindt. Dit kan een leuke manier zijn om te ontspannen en te genieten van het water.

Disco zwemmen

Disco zwemmen is een vorm van zwemmen waarbij er disco-muziek gedraaid wordt en er verschillende spelletjes en activiteiten in het water plaatsvinden. Het is een leuke manier om te bewegen op een ontspannen manier!

Zwemfeestjes

Zwemfeestjes zijn feestjes die georganiseerd worden in een zwembad, vaak voor kinderen. Sport en genot wordt zo gecombineerd.

Een zwembad is een belangrijk onderdeel van de sportfaciliteiten van Sportclub Willemsen Sport.

De voordelen van zwemmen bij Willemsen Sport:

  1. Verbetering van de conditie: Zwemmen is een uitstekende manier om de conditie te verbeteren. Het is een laag-impact activiteit die de spieren in het hele lichaam aanspreekt en de hartslag omhoog brengt. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van stress en het verhogen van het uithoudingsvermogen.
  2. Geschikt voor alle leeftijden: Zwemmen is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Het is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de fitnessniveaus of fysieke beperkingen.
  3. Beweging in het water: Zwemmen biedt een unieke manier om in beweging te komen, omdat het lichaam in het water gebruikt moet worden op een andere manier dan op het land. Dit kan leiden tot een verbeterde coördinatie en balans.
  4. Vermindering van stress: Zwemmen kan helpen bij het verminderen van stress en het creëren van een gevoel van rust en ontspanning. Dit komt door het kalmerende effect van het water en de afleiding van het bewegen.
  5. Familie- en groepsactiviteit: Zwemmen is een leuke activiteit om samen met het gezin of vrienden te doen. Het kan leiden tot een verbeterd sociale verbondenheid en een gevoel van gemeenschap.
  6. Waterveiligheid: Door te leren zwemmen vergroot je je waterveiligheid en kun je je beter verdedigen in het water in geval van een ongeval.
  7. Gezonde levensstijl: Door regelmatig te zwemmen kun je bijdragen aan een gezonde levensstijl en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht.

Kom zwemmen bij Willemsen Sport!